Wednesday, February 16, 2011

TIPS-TIPS JIMAT DUIT SAMBIL DIET

salam semua...seingat aku ini first time kot aku bg tips kan after yg pasal HANTU tu..tu bukan tips la..tu pasal apa ntah..tak ingat dah aku..haha..never mind..so move on to my story..masa time sekolah menengah dulu aku tak fikir sangat pasal duit ni..sebab duit parents sentiasa bagi kan..however, sekarang ni dah masuk CAMPUS LIFE..so asyik2 fikir pasal duit..adoyai..tensen eden..almost everyday jugakla kira budget..(dah nama budak akaun)..thanks to my friend who came out with this what we called "PLAN PENJIMATAN" ataupon nama mat salleh dia supersavers..(ingat maxis sahaja ke ada)..nak tau apa plan dia?


BREAKFAST = RM 0 (minum milo 'o + quaker oat)
MAKAN LUNCH= RM4(nasik bungkus + air mineral)
DINNER = RM 0 (minum milo'o + quaker oat)






HAHA...jimat kan??pada masa yang sama bagi yang nak kurus cepat ikut plan ni..kenapa aku makan quaker oat??haha..sebab aku ada terbaca blog Fathin Liyana dia ada tulis yang makan quaker oat dapat mengurangkan kolestrol..so pakej aku bagi ni macam 3 in 1 jugakla..jimat duit,kuruskan badan and at the same time korang akan jadi sihat!!! korang boleh jimat duit pada masa yang sama kuruskan badan...tapi jangan la diet sahaja..exercise pon penting beb..


EVERY EVENING* = jogging around mana2 taman..(sit up and pumping sikit)
EVERY WEEKEND = swimming
*kalau rajin..kalau tak selang sehari
ni la awek aku...nina dobrev@elena@katherine..dia pown follow plan aku ..sebab tu dia cun!!
yang part aku PLAN PENJIMATAN tu memang aku ikut..akan tetapi part exercise tu separuh sahaja aku follow..aku juz jogging sahaja..swimming tak ada masa nak pegi lagi..ada sahaja benda nak kena setelkan masa weekend...so kepada semua selamat beramal dengan plan yang aku bagi ni!!!haha..


p/s : thanks kepada Bali sebab bagi idea ni kat aku...padahai hang bukan maw ikot pown..celaka toi!!haha
kalau nak tahu lebih lanjut pasal kebaikan oat..pegi sahaja ke link ini..Fathin Liyana 


~skedush~

7 comments:

Anonymous said...

men futsal ah..adoyai..

Nier Zecter said...

haha..mmg jimat..
tapi yg quaker oat tu ade dokter
ckap kt aku. x elok makan hari2
ada effect...aku xtau betul ke x..

Eza Ridzwan said...

gud info! TQ dear!

~AdDy AzMaR~ said...

nier : member aku pown de ckp gak oat byk carbs..tapi aku pown xtau which facts is the truth..anyway thanx for da info though...appreciate it..

~AdDy AzMaR~ said...

eza : thanx bce!!

faiz said...

euwwwwwwww.....

~AdDy AzMaR~ said...

faiz : gedik gila..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...