Tuesday, June 14, 2011

PRE-GRADUATION DINNER part 1

assalamualaikum semua....

Rizha Cuma and me!! (click on the link!)


wari2...aku sekarang ini agak susah nak update blog sebab agak busy..busy pesepa pulak dah?sebab aku sekarang ada short-sem dekat UiTM Shah Alam for like one month (approx.)..so guys (girls too) i'm a lil' bit rusty on my writing skills since it's been a long time since i wrote a lil' something2..so umm..here goes..i know i'm kinda late to post about my PRE-GRADUATION DINNER..at SACC..

Sunday, April 10, 2011

APAKAH ITU BROMANCE??

assalamualaikum semua...


aku dapat idea nak tulis entri ini semua sebab Man Yusoef..HAHA!aku rajin jugak usha blog mamat neyh...yela..asyik2 blog Fathin Liyana, Hanis Zalikha, Ben Ashaari dengan Rizha CUMA saja kan...aku nak banyakkan lagi follow blog lelaki..baru sekepala beb..aku baca entri Man neyh pasal "BROMANCE"...first time aku dengar kot terms ni..aku juz nak betolkan la certain info kat blog Man ni which is kengkadang ada je lelaki puji lelaki tapi niat bukan nak puji..sebab nak nganjing...HAHA!!..

"Hensem syial ko!!" kata Usop dengan sinis
"Semat dowh ko ari neyh," kata Dol sambil tangan di bahu dan pandang atas..
"Hang paling stai kat dunia neyh," said Manap with intention to doggy menganjing..


menurut Wikipedia, Bromance is a close but non-sexual relationship between two or more men..kalau ikowt Islam pown semua orang adalah saudara..so aku rasa tak salah nak anggap membe baik macam abang or adik sendiri or macam family...tapi takyah la sampai melakukan hubungan di luar tabii..itu dah melampau la..sebab tu yang kena bala tu...macam aku pown ada kawan rapat lelaki which is housemates aku sekalian...

Friday, March 25, 2011

HUKUM MEMBERI SALAM KEPADA AJNABI

assalamualaikum semua..


Tujuan aku buat entri ini adalah sebab baru sahaja sekejap tadi aku ditegur oleh sahabat2 ku bahawa tidak boleh memberi salam kepada ajnabi (perempuan bukan muhrim)..so aku pown agak terkejut dengan statement tu..asal tak boleh pulak?bukannya aku ada niat lain pown..memang niat aku semata-mata ikhlas kerana nak bagi salam..


Kesnya begini..aku nak bagi balik kertas survey yang diagihkan oleh budak perempuan from my batch..so aku bagi salam kepada dia since dia membelakangkan aku...and niat aku memang memberi salam..and masa tu dia dengan other group of girls la...ok finee..you got me..aku memang ada crush sket je la dekat hamba Allah ni..tapi bukannya aku nak takel dia ke apa..

Wednesday, March 16, 2011

GENDER DISCRIMINATION...

assalamualaikum semua...

entri kali ni memang aku menyirap, menyoren semua ada...HAHA!..dari dulu kita selalu dengar terms seperti SEXISM, FEMINISM and etc. Semua gerakan or terms2 ni semuanya kononnya nak membela kaum perempuan yang kononnya ditindas kaum lelaki...apa kejadah lak?(maybe aku salah terms or whatever) tapi point yang ingin aku tegaskan sekarang adalah dari dahulu even sejak kita kecil lagi kita disuap dan disogok oleh media tentang isu kaum wanita ditindas la n bla..bla..bla...

BOSAN aku mendengarnya..sehingga tahi from telinga aku dah terkeluar dengan sendiri dengan banyaknya..(tak boleh over lagi ke?) aku rasa masyarakat kini terlalu taksub dengan perkara ni sampai mereka sudah alpa bahawa zaman sekarang ni mana ada lagi da gender discrimination semua alah bagai ni..


bila la simbol tandas neyh nak letak yang tutup aurat punya...

kalau ada pown maybe percentage dia teramat sedikit..dan untuk pengetahuan bukan sahaja perempuan sahaja yang kena diskriminasi, malahan lelaki pun turut terkena tempias dia...ini adalah teori aku..kalau salah aku mintak maap awal2 naaa..aku rasa (kalau takde certainty it is not a false premise okay)..sesetengah perempuan terlalu dibackupkan sangat sebab kononnya mereka didiskriminasi sampai mereka dah naik lemak..sampai apa yang dilakukan oleh perempuan tak salah...and lelaki sahajalah yang salah...perempuan selalu betul...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...