Monday, February 7, 2011

HAQ THE MOVIE : REVIEW

worait..ari tu aku ada post pasal FILEM2 MELAYU TERHEBAT ABAD NEYH kan?haha..neyh aku nk wat follow-up pasal one of the movies..which is HAQ..ok..mule2 2..hampir semua family and frens aku terkejut sbb tak penah2 aku ajak mereka tgk filem melayu kat wayang kan..nk wat cmne..sebagai blogger..aku kne penuhi tanggungjawab aku tok wat review..da promote kne r review..first and foremost..aku nak MINTAK MAAF byk2 kepada pembaca2 blog and follower setia blog neyh..sbb aku rasa bersalah lak sbb promote filem HAQ..
ini adalah review from my perspective la..
APA YG TAK BEST DALAM FILEM HAQ?

  1. jalan cerita yg fresh and tak penah dibuat lg dalam Malaysia.
  2. gamba dy siyez cun.
  3. way better dpd 2Alam..haha
  4. pengajaran yang bagus.
APA YG TAK BEST PASAL FILEM HAQ?
  1. jalan cerita yang agak slow and draggy
  2. kesinambungan between plot yg tak cantik and tak smooth.
  3. plot yang lembap gler babi
  4. byk scene yg tak relevan
  5. jalan cerita and skrip yang tak kukuh.
  6. lakonan pelakon tidak berapa berkesan
ini adalah antara opinion aku la pasal filem HAQ neyh..xtau la sme ke tak ngan korang an..tp still citer dy ok la since it's a new production and neyh first project dorang..so, bagi support la sket dengan harapan KasehDia Production dapat hasilkan lagi byk filem2 yg lebih bermutu in the future..i juz expect more la from this film..tapi takpe..lepas neyh tunggu KONGSI and MERONG MAHAWANGSA lak k..hehe..

p/s  : tak sampai separuh aku da keluar wayang da sbb terlalu lembap jalan cerita dy..naseb baek tiket murah..rm5 je..haha..
~cuwak-ke-bebeh~

8 comments:

ahmadridhzuan said...

serious ke x best? aku bru nak tgk mase tu...

~AdDy AzMaR~ said...

yup2..siyez xbest weyh..xpe2..xyah tgk..haha..tgk kongsi n merong mahawangsa nnt..

hasrul hassan said...

Salam ...
uhh tak best? tgk iklan cam best je.

http://hasrulhassan.blogspot.com

sekamar rindu said...

salam..

cete HAQ..masih belum tengok..

** folo ur blog..***43

arep_lockermonth said...

huhu :P nak tengok ke tak ek!

.izzati liyana. said...

haha.da suggest pastu boleh eh keluar wyg.apelahh.xpnh dgr pon HAQ nehh.

Bally Da Shoe said...

Merong!!

~AdDy AzMaR~ said...

bally : yeah!!merong terbaek bak ank!!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...