Friday, March 11, 2011

BOMOH MAKIN MODEN...

assalamualaikum semua...


sebenarnya dah lama aku nak buat entri ni..tapi tak sempat sebab banyak lagi bende lain bermain dalam fikiran..haha..ingat tak hari tu aku ada buat entri pasal TANDA-TANDA NAK KENA RASUK??
ahaaa...entri kali ini adalah lebih kurang macam kesinambungan terhadap entri tersebut la..
sebab info ni baru aku dapat tahu from sumber yang boleh dipercayai..(nama dirahsiakan)


aku nak bagi sedikit WARNING! and nasihat sedikit la kat korang sebab skarang ni bomoh makin lama makin maju......untuk pengetahuan semua skarang ni saka or anything la yang berkaitan ngan sihir boleh dipasskan via barang2...contohnya..maybe masa orang2 tua nak mati before mati dia tinggalkan harta pusaka dalam bentuk gelang emas and segala bagai jewelry yang lain...
dia boleh passkan saka dia juz through barang2 ni saje..so korang berhati2 la kalau ada orang bagi barang pape ke..bahaya der..satu lagi..ada satu kisah..mamat ni katakanla nama dia Pak Jabit (teringat watak dalam Kak Limah) seorang askar dulu dia selalu kena masuk utan..then demi menjaga keselamatan diri dia pergi la jumpa ustaz ke bomoh ntah..tak ingat dah aku...dia mintak ayat pendinding...ustaz/bomoh tu pown bagila ayat "Al-Quran"...


rupanya yang disangkakan ayat Al-Quran adalah ayat Al-Quran yang diterbalikkan and rupanya dia diberi saka oleh ustaz/bomoh tu..so skarang ni kalau orang bagi ayat pape mintak kat dia ayat ke berapa surah apa..then refer Al-Quran dulu baru amalkan..lepas ni kalau orang bagi pape bacalah BISMILLAH and ambik tangan kanan..insyaAllah dorang tak dapat pass saka..alamak!before eden terlupa...
aku lupa nak beritahu lagi bebeapa tips untuk mengelak daripada kena santau/pukau/sihir,etc : 





  1. semasa minum air panas..usha air tu tengok nampak tak reflection bayang2 kita..kalau nampak insyaAllah selamat untuk diminum...
  2. kalau minum air sejuk...kacau sampai semua kawasan terasa sejuknya..kalau lepas kacau sekian lama and bahagian bawah still terasa panas..maksudnya JANGAN MINUM!!kemungkinan anda akan disantau oleh orang yang buat air..wallahualam~
  3. semasa minum air gunakanlah tangan kanan dan jari kelinking di bawah buntut cawan sepertimana sunnah Rasulullah S.A.W dan kalau terasa sakit di jari kelingking kemungkinan akan disantau kalau minum air tersebut..
  4. semasa bercakap dengan orang asing jangan sesekali tengok direct dekat mata..orang boleh pukau guna mata kerana "your eyes is the window to your soul"
  5. elakkan asap rokok sebab orang pukau guna asap rokok pown boleh..

itu saja lah kowt yang aku ingat nak tulis buat masa skarang....kalau any kemajuan dalam bidang perbomohan nanti aku updatge lain ok..HAHA!!

p/s : ntah pape la bomoh ni..macam takde kerja lain dah..baca Al-Quran, sembahyang wajib and sunat, berzikir kan tenang hati tu...aman dunia akhirat..ni nak berkawan sangat dengan setan n jin tu buat apa tak tau la kan..adoyai..tensen aku gini...tak selamat betoi la dunia ni..

~skedush~

4 comments:

Nier Zecter said...

nice tips... :)

Anonymous said...

haa..tu dya !! xley bla bomoh2 skalian naa..haisyh..hg pena expirien ka bnde alah bagai ni?

addy azmar said...

nier zecter : thanks bro....jgn lupa amalkan..haha

addy azmar said...

anon : haha..kuaq abeh kedah..aku xpenah la experience..tp membe aku penah kna la benda alah bagai neyh..
haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...