Sunday, January 2, 2011

FILEM2 MELAYU TERHEBAT ABAD INI!!!

wokeyh..semua orang dok pulun nak buat new year's resolution..tp bg aku xyah la..sbb hati aku sentiasa berubah-ubah..bazir je..haha..so aku nk post filem2 yg bakal ditayangkan tahun 2011 ini dan dijangkakan box office oleh aku..wahaha...and F.Y.I...filem yg aku nk post ini semua FILEM MELAYU ok..

.aku macam seakan-akan bermimpi..betol ke neyh??aku tgk filem melayu??siap promote lg neyh ha..nak tutup da ke kolej puncak perdana 2?(padahal dok berharap)..wakaka..aku promote sbb aku rse filem2 camneyh it's worth it klu korunk nk bazirkan duet..dpd tgk citer bodoh and sampah mcm Rasukan Ablasa, Santau, Janin, Adnan Sempit..(aku tau rmai minat adnan sempit..sori guys..bg aku xlawak lgsg..) filem2 yg aku dok bangge2kan dpd td itu ialah...
ini adalah link youtube trailer dy..
http://www.youtube.com/watch?v=GHSyLLiHRr4
meh aku bg sinopsis sket...citer ini pasal merong mahawangsa..orang yg membuka Kedah..aku sebagai orang Kedah bangga gak r..Merong Mahawngsa jugak dikatakan dpd keturunan Iskandar Zulkarnain..and filem ini diproduce by KRU Productions dgn menelan belanja sebyk 8 juta..filem termahal selepas Puteri Gunung Ledang..mse mule2 KRU tayang dkat Film Market trailer dy..25 buah negara da book nk tayang filem ini kat negara dorang..antaranya UK, Russia, Hong Kong and etc..and dgr citer skunk filem ini akan ditayangkan di 60 buah negara satu dunia pada 10 MARCH 2011..jom pakat p tgk!!!filem macam ini la bru bley KRU nk blagak dpt 40 juta..(a good fren of mine said that)..haha..bkan mcm filem 2..blagak lbey..wahaha
ini lak link trailer dy..
http://www.youtube.com/watch?v=zC2PL-Rv0gA

link trailer dy
http://www.youtube.com/watch?v=u-kPF1Hdyck
citer neyh aku xtau tarikh release sbnr bler...tp klu 2010..xnah tgk pown..haha









4 comments:

.izzati liyana. said...

err?plek2 jeh movie ni. :|

ahmadridhzuan said...

haq tu bile kuar....mcm best je poster die...merong mahawangsa pon...mcm best je..bile kuar?

~AdDy AzMaR~ said...

zaty : xpelik kowt..aku mang susah nk minat filem mlayu..tp tgk trailer cambest je an..so aku rse mcm worth it la nk try tgk..especially merong mahawangsa..WAJIB TONTON!!HAHA

ridhzuan : haq da kuar da skunk..27 jan...and merong mahawangsa 10 march kowt..hehe

ubey said...

addy. haq org ckp bosan dowh. cube ko tgk n wt review

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...